Cezayirli Doktora öğrencisi Prof. Dr. Gülşah Çobanoğlu’nun danışmanlığında Liken Biyoçeşitliliği üzerine staj yaptı ve Cezayir Ferhat Abbas Setif University1 ile ikili işbirliği mutabakatı sağlandı

Bölümümüz Liken Araştırma Laboratuvarında staja kabul edilen Cezayir Ferhat Abbas Setif University1 Doktora öğrencisi Belguidoum Amina, Prof. Dr. Gülşah Çobanoğlu’nun danışmanlığında 20 Kasım- 10 Aralık 2022 tarihlerinde stajını tamamlamıştır. Cezayir’in kuzeyindeki Babor Dağı Ormanından getirilen Abies numidica (endemik Göknar türü) üzerindeki likenlerin biyoçeşitliliği çalışmasında staj süresinde yaklaşık 40 tür tespit edilmiştir. Çalışma karşılıklı olarak devam ettirilecektir.

Bunun üzerine, Cezayir Ferhat Abbas Setif University1 ile İkili İşbirliği Anlaşması imzalanarak öğrenci ve öğretim üyesi değişim faaliyeti başlatılmıştır.

10 liken araştırma işbirliği.png (377 KB)