SESAL LAB yenilikçi fikir ve ürünlerle inovatif çözümler geliştirmeyi, Üniversite-Sanayi arasında işbirliği kurmayı, özellikle endüstriyel alanda Birey veya şirketlerin problemlerine yönelik çözümler geliştirerek, Birey veya şirketlere proje veya AR-GE çalışmalarında danışmanlık veya hizmet imkanı sunmayı hedefleyen bir AR-GE şirketidir. SESAL LAB uzun yıllardır akademik alanda çalışmalar yürütmektedir. 2020 yılında kazanmış olduğu KOSGEB Proje desteği ile şirketleşerek özellikle akademik birikimin sanayiye aktarılmasında katkı sağlamayı hedeflemektedir. Çalışmalarnın faliyet alanları Mikrobiyoloji-Moleküler Biyoloji tabanlı zemin sertleştirmeden çeşitli kaynaklardan ilaç etken madde tespitine kadar birçok sektörde araştırmalar yapılmaktadır.
SESAL LAB ekibi 2013 yılından bugüne kadar pek çok ulusal ve uluslararası projeye imza atmıştır. Çok farklı alanlarda proje geliştirme potansiyeline sahip ekibimiz son yıllarda Uluslararası ikili iş birliklerini artırmıştır. Ekibimiz Japonya, İtalya, Kore ve İspanya ile doğrudan ikili iş birliği projeleri yürütürken, birçok uluslararası ekip ile de etkileşim halindedir. Yine Koç, Boğaziçi, Bahçeşehir, İstanbul Üniversitesi, Yeditepe, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri ve bu üniversitelerden farklı disiplinlerde uzman ve deneyimli akademisyenlerle işbirliklerini sürdürmektedir. Uluslararası olarak Kore Sunchon Üniversitesi, Japonya Akita Perfectoral University, İtalya CNR- Napoli, İspanya Barcelona Üniversitesi ortakları arasında yer almaktadır. Biotek Tarım, Nanomik ve Ultrases adında firmaların temelleri SESAL Lab da atılmıştır. Malatya Pazarı-Palancı, SANKARA, SEM, Lightmaster sanayi ortaklarımız arasında yer almaktadır.
SESAL LAB Uluslararası ve ulusal yüksek impakt faktörlü dergilerde çok sayıda bilimsel yayın, kongrelerde poster ve sözlü sunumlar, yüksek lisans ve doktora tez çalışmaları ile zengin bir akademik birikime sahiptir.
SESAL LAB bünyesinde alanında uzman kişiler çalışmakta ve her geçen gün ekibimiz kendini geliştirmeye gönüllü çalışkan ve ekip ruhu ile çalışan bireylerin ekibe katılmasıyla daha da güçlenmektedir. Ekibimize yeni katılan bireyler Lab'ın prensip ve kalitesinin korunması amacıyla ön eğitimlere tabii tutulmaktadır.
Birey veya şirketlerin problemlerine özel, kaliteli, yenilikçi, çözüm odaklı, hızlı ve güvenilir AR-GE çalışmalarını merkeze alan son teknoloji cihaz ve ekipman donanımına sahiptir. SESAL LAB genel lab. cihazlarının yanısıra limunosans, florosans ve absobans ölçümü yapabilen Cytation 3 cihazından moleküler biyoloji alanında Real Time PCR, DNA-RNA protein görüntüleme sistemlerine kadar pek çok ileri teknolojik cihazı bünyesinde barındırmaktadır. Laboratuvar kapsamında veya ortaklarımız yardımıyla Mikrobiyoloji ile ilgili deneyler, Hücre Kültürü testleri, Bitki Araştırma çalışmaları, Moleküler Biyoloji ve Genetik Testler, bitki, liken gibi canlılardan etken madde izole edilebilmek için Ektraksiyon ve kromatografik yöntemlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirilmektedir.
SESAL LAB sürekli kendini yenileme ve her geçen gün daha başarılı çalışmalar ortaya koyma hedefi ile yola çıkmıştır. AR-GE ve Bilimsel Altyapısı ile Endüstriyel Problemlere Bilimsel Çözümler , Yenilikçi Fikir ve Ürünler için Proje ve AR-GE Danışmanlık/Hizmet Desteği Sunan Inovatif Çözüm Ortağınız SESAL LAB ayrıca üniversitelerle iş birliği; patentler ve iş mükemmelliği gibi pek çok alanda her türlü çalışma ve fikrinizde size katkı sunmaktadır.
Prof. Dr. Burak ERMAN (Koç Üniversitesi)
Prof. Dr. Erdem YEŞİLADA (Yeditepe Üniversitesi)
Prof.Dr. Serdar Durdağı ( Bahçeşehir Üniversitesi)
Doç. Dr. Didem BERBER (Maltepe Üniversitesi
Prof. Dr. Atıf Koca (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Ahmet Altındal (Yıldız Teknik Üniversitesi)
Prof. Dr. Ahmet Çabuk (Osmangazi Üniversitesi)
Prof. Dr. Ümit SALAN (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Ebru Tolksoy Öner (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Turgay Çakmak (İstanbul Medeniyet üniversitesi)
Prof. Dr. Melike Aydın (İstanbul Üniversitesi)
Doç. Dr. Didem Öner Özdaş (İstanbul Aydın Üniversitesi)
Doç. Dr. Burhan Şen ( Trakya Üni.)
Dr. Öğretim Üyesi Vahap ELDEM (istanbul Üniversitesi)
Dr. Öğretim Üyesi İskender Karaltı
Prof. Dr. Meral Birbir (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Figen Esin Kayhan (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Gülşah ÇOBANOĞLU (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Filiz VARDAR (Marmara Üniversitesi)
Doç. Dr. Zeynep Mine Coşkun
Prof. Dr. Suzan Abdurrahmanoğlu (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. İlhan Yavuz (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Kadir ESMER (Marmara Üniversitesi)
Doç. Dr. Murat Erdem (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Burcu Şahinkaya (Marmara Üniversitesi)
Doç. Dr. Yeşim Gürtuğ (Marmara Üniversitesi)
Doç. Dr. Yasemin AYDIN (istanbul Üniversitesi)
Doç. Dr. Banu Orta YILMAZ (İstanbul Üniversitesi)
Dr. Öğretim Üyesi Burçak Gürbüz (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Pemra Doruker Turgut ( Boğaziçi Üniversitesi)
Prof. Dr. Ebru Demet AKDOĞAN (Kadir Has Üniversitesi)
Dr. Öğretim Üyesi Özgür Doğan (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Jae-Seoun Hur (Sunchon University-G.Kore)
Prof. Dr. Hangun KIM (Sunchon University-G.Kore)
Dr. Giuseppina Tommonaro (İtalya Ulusal Araştırma Merkezi-CNR)
Doç. Dr. Tzanko Tzanov (Polytechnic University of Catalonia- İspanya)
Dr. Hiroko KAWAKAMI (Akita Perfectoral University – Japonya)
Dr. Masashi KOMINE (Akita Perfectoral University – Japonya)
Doç. Dr. Kojiro HARA (Akita Perfectoral University – Japonya)
Dr. Barbara NICOLAUS (İtalya Ulusal Araştırma Merkezi-CNR)
Dr. Annarita POLI (İtalya Ulusal Araştırma Merkezi-CNR)
Dr. Paola Di Donato(İtalya Ulusal Araştırma Merkezi-CNR)
Bu sayfa Biyoloji Bölümü tarafından en son 16.12.2024 15:45:35 tarihinde güncellenmiştir.